Civilization på Commodore 64? Nå kan du teste det

En skulle ikke tro det var mulig, men en spillbar demo sier noe annet.

Når man tenker på Commodore 64, er det ofte de enklere og mer actionfylte spillene man assosierer med plattformen. Spill som Bubble Bobble, Pitstop II og Impossible Mission. Men den fikk også en bråte temmelig avanserte spill, inkludert det som vanligvis regnes som «bestefaren» til Civilization-serien, Empire: Wargame of the Century.

Isometrisk synsvinkel ala Civilization II.
Isometrisk synsvinkel ala Civilization II.

Mange var nok litt skeptiske da de hørte at den tyske utvikleren Fabian Hertel jobbet med å overføre Civilization-konseptet til Commodore 64 for omtrent ett år siden. 8 Bit Civilizations (arbeidstittel) virket som et ambisiøst prosjekt med et solid fundament, men kunne han virkelig fullføre det?

Demoen er ute

Nå virker det stadig mer sannsynlig at svaret på det spørsmålet er «ja». Hertel har ikke bare skaffet seg en utgiveravtale med retroutgiveren Protovision, men nå har han lansert en spillbar demo av spillet sitt. Den kan lastes ned gratis fra Protovisions nettsted.

Vikingene er med!
Vikingene er med!

Demoversjonen kan spilles fra start til mål, med alle standardenhetene og i fem forskjellige vanskelighetsgrader. Du kan spille mot en, to eller tre andre sivilisasjoner, men hvis du vil spille mot tre, kan du ikke aktivere barbarer. Selv kan du velge mellom 15 sivilisasjoner, inkludert vikingene. Spillet kontrolleres med joysticken.

Det som mangler er mesteparten av diplomatisystemet, noen informasjonsskjermer, lyd i spillet, og muligheten til å vinne ved å sende romskip til Alpha Centauri (romskipene kan bygges, men ikke sendes avsted). Basert på litt kort testing, virker det som spillet fungerer overraskende godt, og det er vanskelig å ikke bli litt imponert over hva Hertel har fått til.

Du trenger en emulator om du ønsker å teste spillet på en moderne PC. Det vanligste valget er VICE.

Protovision skal forøvrig også gi ut det imponerende plattformspillet Sam’s Journey, også det for Commodore 64. Det er altså fortsatt mye liv i den gamle brødboksen!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.