GOG har fått en mengde nye retrospill

Fra Atari, Throwback Entertainment, Piko Interactive og andre.

GOG har ikke sluppet så voldsomt mange retrospill i det siste, men nå har de tydeligvis ryddet på lageret over kommende spillutgivelser og gitt ut … uh, vi får telle når jeg har vært gjennom dem.

Først ut er flysimulatoren F/A 18E Super Hornet fra Digital Integration, som utgis på GOG av Interplay. Dette spillet dukket opprinnelig ut i år 2000, og fikk sånn litt-over-gjennomsnittet karakterer, så jeg tror vi hopper videre. Tittelen gir jo uansett et inntrykk av hva det hele dreier seg om.

Sorcerer Lord.

Strategispill fra Throwback Entertainment

Så har vi hele syv spill utgitt av Throwback Entertainment. Alle havner innenfor strategispillsjangeren. Austerlitz og Waterloo er begge satt til Napoleonskrigene, og bruker begge en form for tidlig 3D-grafikk der det er meningen du skal se slagmarken fra kommandørens ståsted. Begge kom i 1989, og jeg har skrevet mer om Waterloo i en tidligere artikkel.

Final Frontier fra 1989 er et tidlig sanntidsstrategispill satt til en science-fiction-krig, som jeg skrev litt mer om da det ble sluppet på Steam. Sorcerer Lord er et turbasert krigsspill der du må beskytte landet Galanor fra en ondsinnet trollmann og hærene hans. Det kom i 1987, og til PC litt senere (det er PC-versjonen som er ute på GOG.

I Power Struggle fra 1988 må du kjempe mot en venn eller datamaskinen, og prøve å ta over verden (som for enkelthets skyld er delt opp i Risk-aktige regioner). Spillet er fra den kalde krigens dager og tematikken deretter, og i tillegg til krigføring kan du prøve å bruke politiske midler for å grabbe verden fra motstanderen.

Geografien har blitt mer komplisert med årene.
Conflict: Europe.

I 1987-spillet Firezone er perspektivet langt mer personlig. Dette er et taktisk krigsspill med ni scenarier, som støtter én eller to spillere. Utviklerne lovet i sin tid en svært intelligent datamotstander, skjønt her har nok standarden endret seg litt siden åttitallet.

Sist ut fra Throwback er Conflict: Europe fra 1989, et turbasert strategispill i krigsspill-sjangeren som tar for seg en oppskalering av den kalde krigen. Også dette har jeg skrevet om tidligere.

Action og mer

X-Blades HD. Ja, dette er et offisielt skjermbilde.
X-Blades HD. Ja, dette er et offisielt skjermbilde.

Over til noe helt annet! X-Blades HD fra TopWare Entertainment er en oppdatert versjon av X-Blades fra 2008. Her får vi tredjepersons action med en lettkledd hovedperson, og den nye versjonen skilter med fancy grafikkoppdateringer og annet snadder. Dette er nok et spill som fikk en lunken mottakelse opprinnelig, men jeg tror ikke dette er den første oppgraderingen det har fått.

Nå har vi kommet til Atari (og jeg angrer på at jeg har gitt hvert spill så mye spalteplass). De har gitt ut fem spill. Airborne Ranger har jeg skrevet en hel artikkel om, Dragon View har jeg også skrevet om, dette SNES-spillet er et slags actionrollespill, og oppfølgeren til merkelige Drakkhen.

Tempest 4000 er egentlig ikke et retrospill, da dette Llamasoft-spillet kom i 2018, men grunnlaget er arkadeklassikeren Tempest. Jommen har jeg ikke skrevet om dette også. Rollercoaster Tycoon Classic kom i 2017, og er en oppgradert versjon av det legendariske fornøyelsesparkspillet Rollercoaster Tycoon. Jeg dekket det kjapt da det opprinnelig kom ut. qomp er ikke et retrospill, det bare ser slik ut.

Gourmet Warriors.

Plattformspill, minigolf og racing

Til slutt har vi en liten samling fra Piko Interactive. Impossamole er et fargerikt plattformspill fra Gremlin, som kom i 1990, og her tror jeg det er Atari ST-versjonen som er relansert. 40 Winks er et 3D-plattformspill fra 1999. Dette er et PlayStation-spill, og det har fått en del kritikk på Steam.

Gourmet Warriors er et surrealistisk sideskrollende slåssespill for SNES. Her sendes vi til en postapokalyptisk fremtid, der innbyggerne av Zeus Heaven Magic City (!) sulter mens en mystisk organisasjon vokser seg større og større ved å ta gradvis mer kontroll over byens mattilførsel.

Syntes ikke det ser ut som man får så veldig god utsikt over veien i dette spillet.
Motor Mash.

Zany Golf fra 1988 byr på minigolf med isometrisk synsvinkel og mange rare utfordringer. Dette spilte jeg på Amiga, men det er PC-versjonen som er ute på GOG. Ocean-spillet Motor Mash er et racingspill fra PlayStation. Her ser du moroa ovenfra, og det hele minner litt om en 3D-versjon av Micro Machines (eller Ignition, for de som husker det spillet).

Plattformspillet Radical Rex følger en dinosaur på skateboard. Ærlig talt ser dette ut som et rimelig standard plattformspill av en type vi fikk veldig mange av tidlig på nittitallet, men om du har gode minner fra det, så er det altså tilgjengelig igjen her. Det ser ut til å være en emulert SNES-versjon som er brukt her.

Sånn. Hva ble det? Jeg teller 20 spill. De fleste er ute på Steam allerede, men jeg orker ikke gå gjennom alle for å sjekke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.