Spillegals podcast tar for seg ukjente perler

Du får også høre om romspill og rollespill på datamaskin.

Spillegals podcast har holdt det gående, noenlunde jevnt og trutt siden sist jeg snakket om den her. Det har vært meningen å komme med stadige oppdateringer om hva vi har tatt opp i det siste, men jeg har forsømt mine plikter i så måte. Det tar jeg sikte på å endre på fra nå, og satser på å kunne komme med en ny liten artikkel her for hver nye episode vi gir ut.

Hogs of War, fra episode 35 om skjulte perler.
Hogs of War, fra episode 35 om skjulte perler. Bilde: Mobygames.

Litt om Spillegal

Spillegal er et gammelt nettsamfunn som tidligere holdt til på diskusjonsforumet på spillegal.no, men som nå lever videre på sin egen Discord-server. Samfunnets medlemmer har til sammen en ganske bred og dyp kunnskap om all verdens spill og spillplattformer fra hele spillhistorien, og har alltid vært glad i å diskutere og fortelle om dem.

Enkelte medlemmer savnet en plattform å ha disse samtalene på, etter at aktiviteten forsvant fra diskusjonsforumet. Dermed kom idéen om å starte en podcast, som er minst like mye en unnskyldning til å snakke sammen om spill over et par øl, som den er et ønske om å nå ut til folk.

Alle samfunnets medlemmer er velkomne til å delta. I det året vi har holdt på så har det i stor grad vært de samme gjengangerne som deltar, men det er også stadig nye som prøver seg. Vi forsøker å møtes til opptak omtrent annenhver uke, såfremt ikke noe kommer i veien. Vi har stort sett klart å holde oss til det, så langt. Episodene bare slippes når de er ferdig redigert, vi følger ikke noe skjema der.

Skjulte perler, romspill og rollespill

I siste episode snakker vi om det vi mener er skjulte perler, selv om den definisjonen kanskje kan være litt løs her og der. Episoden ble tatt litt på sparket, vår faste deltager Eirik har vært indisponibel en stund og hadde litt abstinens, og lurte på om noen ville ta opp med han selv om det var under en uke siden sist. Så Tryggve og undertegnede stilte opp sammen med Eirik, og vi valgte et tema som var lett for oss å snakke om. Det blir nevnt skjulte perler fra nesten førti år tilbake og frem til moderne tid, så noe for enhver vil jeg tro.

Elite, fra episode 34 om romspill.
Elite, fra episode 34 om romspill. Bilde: Mobygames.

Episoden før det tar for seg romspill, i anledning av at Starfield var kommet ut. Tryggve, Sindre, Nicholas og jeg samles for å ta for oss disse. Opp gjennom historien har det blitt sluppet ganske mange spill der du blir satt i cockpiten på en romfarkost, der du skal enten utforske, drive handel, skyte ned fiender, eller alt på en gang. Det blir nevnt at det hele ble dradd i gang da David Braben og Ian Bell lanserte Elite til BBC Micro i 1984, og flere andre kjente og ukjente klassikere blir også tatt frem. Starfield selv blir også diskutert en del, ganske fritt for spoilere. Det hele resulterte i en av våre lengste episoder!

Før den igjen så var det duket for crpg-sjangeren, altså rollespill for datamaskiner. Selvfølgelig fordi flere av oss spilte Baldur’s Gate 3 på den tiden. Tryggve, Sindre og jeg deler våre erfaringer, som igjen strekker seg helt tilbake til spill fra åttitallet med Ultima og The Bard’s Tale, og frem til dagens moderne rollespill.

Her finner du episodene:

Episode 35 – Ukjente Perler:

Episode 34 – Romspill:

Episode 33 – CRPGs:

Bla gjerne lenger tilbake i arkivet vårt også, vi har allerede tatt for oss ganske mange temaer og sjangre som kan være interessante!

Forrige artikkel: Spillegals Final Fantasy-showdown

Vi tar også gjerne imot tilbakemeldinger og innspill på vår e-post: hets@spillegal.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.