27. og 28. runde av NM i Amiga-spill

North & South møter Postman Pat(?!), mens The Untouchables blir slått ut av Batman: The Movie.

I denne serien med artikler vil Retrogamingpappa forsøke å kåre tidenes beste Amiga-spill, med deres hjelp. Vi kjører fotballcup-prinsippet, der to og to spill møtes til dyst. Deres stemmer avgjør hvilket som går videre til neste runde i cupen, helt til vi sitter igjen med én vinner til slutt. Les mer om konseptet her.

Reglene er enkle: 64 lag, cupoppsett der hver “kamp” består av to spill (det kan nok bli flere i enkelte runder) som går i duell. Vinner blir kåret ved hjelp av en avstemning. Når alle lag har spilt første runde, blir det trekning på neste runde. Husk å stemme med hjertet og ikke med hodet, da en del av disse spillene trives best i hodet.

Denne enheten er klar for en postlegging

Påstander som blir kastet ut er sjeldent eller aldri faktasjekket. Men det er jo også slik i dagens mediebilde, så sånn sett følger jo Retrogamingpappa med i tiden.

Nok en gang en presisering: Dette er ikke et forsøk på en grundig anmeldelse av alle spill, mer en kjærlig realitetsorientering.

Du kan vinne en TheA500 Mini!

For å få sjansen til å vinne mini-Amigaen må du fylle ut dette skjemaet, og fortelle hvilket spill du syntes bør vinne hele cupen. Dersom forslaget ditt vinner, blir du med i trekningen.

Runde 27: North & South vs Postman Pat

North & South 

Nord og sør
Nord og sør

North & South, for et nydelig tegneserieaktig spill som hadde morsomme slagscener og minispill. Spillet kom sikkert fra tegneserien Blåjakkene som onkel hadde mange av. Han hadde andre blader også, men det skal vi ikke skrive om her. Spillet går ut på at du tar over enten hæren til Nord- eller Sørstatene under den amerikanske borgerkrigen. Brettet er delt inn i forskjellige soner som du eier dersom din hær er den siste som var i sonen.

Du starter med to hærstyrker, og får du mer penger kan du få flere. Det er noen jernbaner rundt på kartet som gir deg penger om du eier alle sonene mellom to stasjoner. Hver hærstyrke kan gå en sone per tur, og dukker det opp en motstanderhær blir det kamp. Da står kun vinneren igjen. Det er en indianer som kan gå rundt og forstyrre litt, og det er en faktor med uvær. Det er også en del minispill som sikkert også er morsomme. Tegneserielooken er gjennomsyret i spillet, og det er fylt med humor. Dette liker vi.

Det er et veldig morsomt spill for to, og spesielt kampscenen, der brettet med elv og bro i midten har etset seg fast i minnet. Husker det kunne være lurt å knuse broen. Men også vanskelig å koordinere både hestene, fotsoldatene og kanonene samtidig. Satte du hestene i gang, så stoppet de aldri, og om du da samtidig var opptatt med å skyte med kanoen og glemte av hestene, så stakk de bare ut av brettet. Og skulle du være så uheldig å ta øynene bort fra kanoen, så kan du ta deg F på at fienden skjøt den i stykker. 

Minispillene husker jeg ikke så mye av, men var det ikke noe med at man var inne på et fort og man måtte springe igjennom fortet, skyte badguys og få gull. Eller noe sånt.

Vi prøver.

Ehh… Kan noen fortelle hvordan man skrur ned hastigheten på spillet i WHDload?

Tapte alt. Hele tiden da spillet går alt for fort.

cd SPILL snakket om det i denne episoden
Og her er litt informasjon om en nyversjon

Postman Pat

Postman Pat
Postman Pat

Postman Pat er basert på den populære barnetvserien med samme navn. Spillet ble utviklet og utgitt av Alternative Software og kom ut i 1989. Sangen er HELT som forventet.

I spillet tar spillerne på seg rollen som Postman Pat, en postmann i landsbyen Greendale. Målet er å fullføre postleveringsoppgaver og hjelpe de forskjellige innbyggerne i landsbyen med ulike oppgaver og problemer.

Spillet består av forskjellige nivåer og oppdrag der spilleren må kjøre Pat’s røde postbil rundt i landsbyen for å levere brev og pakker til riktig adresse. Underveis må man unngå hindringer som andre kjøretøy eller dyr på veien. Det er også stigespill og ludo med her, så her er noe for enhver smak!

Runde 28: The Untouchables vs Batman

The Untouchables

Untouchables
Untouchables

Now let me welcome everybody to the wild, wild west

A state that’s untouchable like Elliot Ness

Sang Tupac i California Love. Han snakker om Elliot Ness, den norskættede FBI-agenten som sammen med en brokete gjeng tok ned mafiaen i Chicago (fritt fra minnet til Retrogamingpappa). 

Og denne historien ble deretter til en film der han ble spilt av ingen andre enn helten av Waterworld, Kevin Costner. Den filmen igjen ble til et dataspill av den utgiveren som var hardest til å gi ut halvferdige spill basert på fullgode filmer. 

Hva kan da sies om spillet The Untouchables? Jo, det er fin grafikk. Nei, la meg omformulere det. Veldig fin grafikk! Men spillbarheten er ikke veldig god, det er knotete å bevege seg, og samtidig skyte fiender, og samtidig unngå å klatre på kasser.

Det holdt med 4 minutter denne gangen. Til slutt kan det meldes at dette var ett av de få originalspillene jeg noensinne så i min barndom.

Batman

Batman
Batman

Den korte versjonen av hvordan det gikk når Retrogamingpappa prøvde Batman, var dette:

“Jeg fikk ikke direkte avsmak av spillet, og dette er noe jeg kunne tenke meg å prøve igjen”

Det starter med at du er inne i en fabrikk full av skurker som prøver å kverke deg. Du er heldigvis bevæpnet med en haug med Bataranger, og en grappling hook, som det heter på godt norsk.

En batarang er ifølge den danske wikipediasiden dette:

En batarang er et kastevåben, der bliver brugt af DC Comics superhelt Batman, der er udformet stilistisk som en flagermus. Navnet er et portmanteau af bat (flagermus) og boomerang, og det blev oprindeligt stavet baterang. Selvom de oprindeligt var navngivet efter boomeranger, så er det blevet mere som shuriken i nyere fortolkninger. De er siden blevet en fast del af Batmans arsenal og de optræder i alle større Batman-film og tv-serier. Nyere fortolkninger af Batman bruger desuden batarangen til kastevåben (som alternativ til skydevåben, som Batman ikke bruger, fordi det var skydevåben, der slog hans forældre ihjel), og de anvendes til at slå skydevåben ud af skurkes hænder.[1]

En baterang fra filmen Batman & Robin (1997) blev doneret til Smithsonian Institution, og findes i dag i National Museum of American Historys underholdningssamling.

Så bevæpnet med dine bataranger og kastekroken din, skal du klatre og sloss deg ut av fabrikken. Så følger en rekke andre minispill, og jeg er ganske sikker på at det er noe bilkjøring med kastekrok også. Retrogamingpappas 12 minutter på dette spillet ble kun brukt inne i fabrikken, og der gikk det ikke så veldig bra. Men dette har potensiale!

Joachim har skrevet en bedre artikkel om spillet her

Postman Pat The Untouchables North & South  Batman
Første gang utgitt på Amiga 1989 1989 1989 1989
Utgiver Alternative Software Ocean Infogrames Ocean
Utvikler Alternative Software Special FX Infogrames Ocean
Funker det 30 år senere Nei Nei får det ikke til å virke Ok, egentlig

Avstemmingen er nå over, og til alt hell gikk North & South videre mot Postman Pat. Batman gikk også videre.

 

Ønsker du å bidra?

Du kan legge inn en appell for din favoritt her eller delta i trekning av en THEA500 på oversiktsiden. Her ligger også oversikt over alle kamper.

Pokalen i toppbildet er laget av QuinceCreative.

En kommentar om “27. og 28. runde av NM i Amiga-spill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.