Kryptmester, definitiv mafia og astroboter

Spillegal gjennomgår spillene de spilte den siste måneden.

Ny kjenningsmelodi

Først har vi en nyhet! Vi starter vår episode femti med å endelig ha vår helt egen kjenningsmelodi! Hittil har vi fylt episodene våre med mer eller mindre tilfeldig spillmusikk, men fra nå vil altså episodene i det minste starte med vår egen lille temalåt. Så skal vi nok se at det også dukker opp noe tilfeldig spillmusikk hist og her i episodene, litt avhengig av hvem som redigerer.

Spillegal retter en stor takk til komponistene Kay-Anders Ryan og Arild Øren Wanvik for denne tjenesten. De er to herrer med fartstid fra både filmbransjen, tv og demoscenen. De har også musikk på Spotify som man kan høre på, og de tar gjerne oppdrag om noen skulle trenge noe musikk til prosjektet sitt.

Cryptmaster (Bilde: Steam)

Spillene denne måneden

Denne gangen tar jeg (Terje Høiback) med meg Eirik Bårdsen, Nicholas Kydland og Ole-Christian Rochmann for å gå gjennom spillene vi har brukt tid på den siste måneden. Selv har jeg spilt Roguecraft en god del, som er en helt ny isometrisk roguelike til Amiga. Jeg har og brukt en del timer på Cryptmaster, som er en mildt sagt unik «dungeon-crawler». Det er inspirert av gamle spill som Dungeon Master, men man må skrive inn alle kommandoer på tastaturet i stedet for å klikke på ikoner. Og jeg har spilt Peglin, som endelig er ute av early access. Nok en roguelike, denne gangen inspirert av pachinko-lignende spill som Peggle, og det har blitt snakket om på podcasten før.

Nicholas har testet demoen til Wilmot Works It Out, der du spiller som Wilmot som legger puslespill. Han og Ole-Christian har også spilt en del Astro Bot, den nye plattform-perlen til PlayStation 5.

Sea of Stars (Bilde: Steam)

Ole-Christian har, foruten Astro Bot, spilt Sea of Stars. Et rollespill i JRPG-sjangeren men som er utviklet i vesten, og ble folkefinansiert på Kickstarter i 2020. Han har også fått spilt pek-og-klikk spillet Pentiment, nok et spill som har vært dekket grundig i podcasten tidligere. Og han har tatt seg en ny runde med det nå gamle Dragon Age: Origins.

Eirik på sin side har satt seg ned med Mafia: Definitive Edition, som er oppgraderingen av Mafia. Originalt et ganske tidlig tredjepersons actionspill i en åpen verden, som hadde et kontrollsystem og en spilldesign som har tålt tidens tann ganske dårlig. Her får vi høre om det fortsatt er tilfelle. Ellers får vi og høre at han endelig legger vekk Hearthstone, det ganske vanedannende kortspillet til Blizzard som er basert på Warcraft-universet.

Vi tar imot tilbakemeldinger på e-posten hets@spillegal.no, eller bruk eventuelt også kommentarfeltet til denne artikkelen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.