Ubisoft feirer 30-årsjubileum ved å gi bort spill

Skal gi bort ett PC-spill for hver måned ut året, og starter med Prince of Persia: The Sands of Time.

Det er 30 år siden den franske spillutgiveren Ubisoft startet opp, og dette vil de feire med å gi oss ett gratis spill for hver måned som går, ut året. Du må imidlertid benytte deg av Uplay-tjenesten deres for å kunne nyte godt av tilbudet.

Det første spillet Ubisoft deler ut, er Prince of Persia: The Sands of Time. Dette action/plattformspillet kom i 2003, og introduserte en kul «spol tiden tilbake»-mekanikk som lot deg viske ut tabbene dine som om de aldri hadde skjedd. Det fikk også mye ros for sin generelle, blankpolerte spilldesign.

Dette spillet var svært populært i sin tid.
Dette spillet var svært populært i sin tid.

Ubisoft ble grunnlagt av fem brødre i Guillemot-familien i mars 1986, og det var nåværende sjef, Yves Guillemot, som ledet selskapet allerede da. De startet virksomheten ved å distribuere spill fra internasjonale utgivere i Frankrike, men ble raskt en egen utgiver. På nittitallet startet de også et internt utviklingsstudio.

Mange oppkjøp

I årenes løp har de også kjøpt flere andre selskaper og utgivere, slik som Blue Byte (The Settlers, Battle Isle, Albion) og The Learning Company. Sistnevnte ga dem tilgang på katalogene til Brøderbund, SSI, Mattel og Mindscape. I senere tid har de kjøpt selskaper som Nadeo (TrackMania) og Massive Developments.

Samtidig kjemper de nå med nebb og klør for å unngå å selv bli kjøpt opp, av mediegiganten Vivendi (som i likhet med Disney tydeligvis aldri klarer å bestemme seg for om de vil satse på spill eller ikke).

For mange spillere har Ubisoft et litt blandet rykte. På den ene siden har de levert mange friske og nytenkende spill, og på den andre har de, spesielt i det siste, kjørt litt for hardt på fastsatte formler med serier som Assassin’s Creed og Far Cry. I tillegg har de vært en forkjemper for plagsom DRM på PC-spillene sine, og Uplay-plattformen har ikke blitt særlig positivt mottatt.

Apropos Uplay – for øyeblikket ser tjenesten ut til å slite litt; kanskje på grunn av stor pågang. Jeg måtte prøve noen ganger før jeg fikk spillet, men det funket til slutt!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.