Har Bubble Bobble tålt tidens tann?

Podcasten cd SPILL har tatt en titt på barndomsfavoritten Bubble Bobble.

Den forrige episoden av podcasten cd SPILL tok for seg Taitos klassiske «rail shooter», Operation Wolf. Nå har de hoppet rett til en ny Taito-klassiker, nemlig plattformspillet Bubble Bobble. Med seg for å diskutere det spretne spillet har Sigve og Erik André fått Anette Vik Jøsendal, som i likhet med Erik André har gode barndomsminner fra Bubble Bobble.

Hopp og sprett

Bubble Bobble er altså et plattformspill der en eller (helst!) to spillere får rollen som bobleblåsende drager som må kjempe seg gjennom hundre brett fulle av fiender. Hvis du har hastverk med å få vite hvordan det hele fungerer kan du jo lese min vesle anbefaling av spillet. Hvis ikke får du selvfølgeilg all informasjonen du trenger i podcasten.

Så er jo spørsmålet hvordan spillet har holdt seg. Retrotimen-Lars var ikke så begeistret da han snakket om NES-versjonen, men hva sier cd SPILL om PC-versjonen? Og kan DOS-folket tilgi Erik André for å trekke frem TinyBobble på Amiga?

Bubble Bobble-serien eksisterer forøvrig fortsatt, skjønt den nyeste versjonen imponerte ikke Kim Kløvsgaard, som tok en titt på spillet for Spillhistorie.no i fjor.

Toppbildet er for ordens skyld ikke offisielt bildemateriale fra spillet, men er i stedet tegnet av Anette Vik Jøsendal.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.