Se historien om Lemmings

Her er en ny dokumentarfilm om det legendariske spillet.

Lemmings er en av det tidlige nittitallets virkelig store klassikere, og den søte (men også ganske onde) hjernetrimmeren har tålt tidens tann overraskende godt. I fjor på denne tiden kunne det feire 30-årsjubileum, og litt forsinket har det nå dukket opp en to timer lang dokumentarfilm om det fantastiske spillet.

Ekkel suppe.
Ekkel suppe.

Intervjuer i fleng

Filmen går i dybden om spillet og historien bak, og har intervjuer med mange av spillets skapere, samt eksperter og andre som mimrer. En av de som intervjues er Ian Hetherington, som var med å grunnlegge Lemmings-utgiveren Psygnosis. Han gikk dessverre bort i desember, så dette er kanskje det siste intervjuet som ble gjort med ham.

Det er en god stund siden vi har hørt noe mer fra Lemmings-serien, men den eies av Sony som nylig fornyet Psygnosis-varemerket. Kanskje det betyr at vi har noe nytt på vei? Her er i alle fall dokumentaren.

Hvis du fortsatt er sulten på mer Lemmings, kan du lese mitt tilbakeblikk og/eller høre podcasten cd SPILL diskutere klassikeren.

En kommentar om “Se historien om Lemmings”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.