19. og 20. runde av NM i Amiga-spill

Lotus Turbo Challenge 2 kjører om kapp med Super Cars II, mens Nuclear War prøver å kverke Rockstar Ate My Hamster.

I denne serien med artikler vil Retrogamingpappa forsøke å kåre tidenes beste Amiga-spill, med deres hjelp. Vi kjører fotballcup-prinsippet, der to og to spill møtes til dyst. Deres stemmer avgjør hvilket som går videre til neste runde i cupen, helt til vi sitter igjen med én vinner til slutt. Les mer om konseptet her.

Reglene er enkle: 64 lag, cupoppsett der hver “kamp” består av to spill (det kan nok bli flere i enkelte runder) som går i duell. Vinner blir kåret ved hjelp av en avstemning. Når alle lag har spilt første runde, blir det trekning på neste runde. Husk å stemme med hjertet og ikke med hodet, da en del av disse spillene trives best i hodet.

Denne enheten er klar for en postlegging

Påstander som blir kastet ut er sjeldent eller aldri faktasjekket. Men det er jo også slik i dagens mediebilde, så sånn sett følger jo Retrogamingpappa med i tiden.

Nok en gang en presisering: Dette er ikke et forsøk på en grundig anmeldelse av alle spill, mer en kjærlig realitetsorientering.

Du kan vinne en TheA500 Mini!

For å få sjansen til å vinne mini-Amigaen må du fylle ut dette skjemaet, og fortelle hvilket spill du syntes bør vinne hele cupen. Dersom forslaget ditt vinner, blir du med i trekningen.

Runde 19: Lotus Turbo Challenge 2 vs Super Cars II

Lotus Turbo Challenge 2

Lotus 2

Bare musikken i introen er jo grunn nok til å sende denne videre, og i tillegg fine bilder av det jeg velger å tro er biler av typen Lotus. Kanskje dette er den beste Amiga-musikken som er laget? Det sier vel også litt at Lotus kjøpte inn en masikin til å vise dette i lobbyen, noe Joachim har skrevet om tidligere her

Dette gir nok en mye bedre intorduksjon til spillet dersom du ikke har spilt det før, enn om du fortsetter å lese det som står under.

 Valgmenyen gir deg mulighet til å velge en eller to spillere. Det er ingen tvil om at grunnen til at denne kan nå langt er flerspillermuligheten. Og grunnet tidspress, så kommer nok ikke Retrogamerpappa til å teste alene noe særlig denne gang. Flerspillmodus gir deg en delt skjerm der en spiller oppe og den andre spiller nede. Skal du bli skikkelig god i dette, så er det bare å øve på banene, og memorere den. 

Det var en heftig kamp mellom RGP1 og 2, frem til RGP2 bommet på en dobbeltsving, og fra da gikk livsgnisten ut av han, og endte sine dager ved å gå ut over tidsfristen. RGP 1 vinner overlegent, og vi har da ikke tid til runde nr 2.

Hva sitter vi igjen med? Spillet er fortsatt spillbart, selv om det etter dagens standard oppfattes som for simpelt med sin vakre 2D-grafikk. Musikken er blant det bedre som er komemt ut på plattformen og flerspillverianten er fortsatt en vinner i sosiale sammenkomster blant folk med høyt hårfeste. Konkurranseinstinktet slo også ganske hardt, og dersom RGP2 kan bli litt flinkere så blir dette nokså utfordrende i fremtiden. 

Et veldig artig bilspill, som jeg i 1992 og fremover spilte mye 2 player sammen med venner, har spilt det masse på emulator i nyere tid

Lars Tørvik

Super Cars II

Flotte folk

Dagens andre spill er fra samme årstall, utvikler og utgiver. Spesielt nok det, men dette spillet har også raketter. Denne gir deg også mulighet til å spille en eller to spillere, og på lik linje med den forrige gjør denne seg best med to spillere. Spillet har gitt Retrogamingpappa flertallige timer underholdning da dette egner seg ekstremt godt i hot-seat modus.

Men la oss se litt på utgiveren først, Gremlin. Gremlin har gitt ut mye snacks. Listen over spill som er verdt å nevne: 

I tillegg har de laget sin versjon av joystickdödaren,Atlernative World Games. Som inneholder klassiske øvelser som: sekkeløp, skokasting, elvehopping, pillow fight med mer. Sitat fra et spillmagasin som kommenterte følgende:

“Getting into the game is made very difficult by the abysmal instructions, we were actually very surprised that something so badly written and un-informative could actually come from a software house as big as Gremlin, perhaps the inlay writer was having a bad day.”

Vi får ta oss av enspillermodus dersom denne går videre. Grunnet konstant tidsnød har RGP 1 utnyttet fritiden sin maksimalt ved å invitere RGP 2 på alt som kan spilles i to-playermodus.

Musikken er slående, og ikonisk for Amigaplatt-formen. Lyden av raketter og hjul som hviner er også helt fantastisk.  Brettene er også varierte og fine til intens krigføring. Det som er med på å gjøre dette komplett er jo det som skjer mellom banene. Da skal du fikse og oppgradere bilene med å kjøpe, men du må også svare på en masse spørsmål for å få poeng/penger. Spillet har absolutt holdt seg, og er definitivt å anbefale dersom du skal gjennomføre bedriftssamling med retroplattformer!

Runde 20:Nuclear War vs Rockstar ate my Hamster

Nuclear War

Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Bilde: Mobygames.
Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Bilde: Mobygames.

En lengre artikkel om spillet er allerede skrevet av Joachim

Det som kan være verd å merke seg her er at den er skrevet før pandemi og krig i Europa:

Atomkrigspøkelset har heldigvis roet ned kjettingraslingen i en stund nå, og selv om Bulletin of Atomic Scientists har skrudd dommedagsklokka et halvt minutt nærmere midnatt i år, har vi heldigvis fortsatt litt å gå på før akkurat denne trusselen virker like reell som den gjorde for bare noen tiår siden. Under den kalde krigen var vi flere ganger skremmende nærme plutselig utryddelse, der tilfeldigheter kunne ha ledet til at ingen av oss hadde levd i dag. Dette preget naturlig nok hverdagen på en måte det kan være vanskelig å sette seg inn i for oss i 2017. Enn så lenge, i alle fall.

Nuclear War
Do you want to play a game?
Do you want to play a game?

Rockstar ate my Hamster

Han så litt kjent ut

Spillhistorie.no har til nå ikke tatt tak i dette som må være en skjult perle i spillhistorien. Dette er et spill som er proppfullt av humor og skråblikk på 80/90-tallets musikkbransje. Det er i alle fall slik Retrogamingpappa husker dette spillet. Den beste måten å finne ut om dette stemmer, er å la dere ta del i første gjennomspilling på ca 30 år. 

Colin Jones krediteres

Det åpner da altså med musikk og en Michael Jackson på helium som sier: Rock Star ate my hamster”. Ganske rett på sak der angående spillnavnet iallefall.

Ja, da sitter vi altså i en sofa på leting etter talenter på en sliten VHS audition tape.

Og Retrogamingpappa kaster en 6 øyd terning helt til antall øyner som vises er lik ett av alternativene på skjermen. 4 Rockestjerner skal samles. Det er sikkert like mange som New Kids on the block, eller NKOTB, som det nok forkortes til. 

Humor spiller mye på ordspill, og dette trekker ikke totalscoren ned i Retrogamingpappa sin bok.
I frykt for at resterende medlemmer i gruppen skal være mindreårige gutter, hopper vi glatt over dette valget
Vi starter heller med 2 for 1 tilbudet: Scratch n Sniffa. De er bare 1000 pund i uka, og det ser ut som vi bare starter med 50 000,- så da har vi noe å gå på.
Kommer heller aldri til å gi opp denne karen til kun 700,- i uka!
Vi går for billige humorpoeng og prislapp!

Han siste her ser ut til å ha blitt med to ganger, fint det da…

Etter å ha navngitt gruppen og kjøpt noen brukte instrumenter står nå veien til suksess helt åpen!

Litt morsomt at spillet gir oss lydforurensning under øvelsen, det blir sikkert bedre med litt mer øvelse, men det har vi ikke tid for nå, vi skal ut på turné!

Får lov å velge mellom å dra på pubturne, klubber, universiteter, konserthaller eller stadioner. Her tipper jeg at det er forskjell i hvor mange som får plass. Så da må vi vel starte med en liten pubcrawl?

Pubcrawl
Med tanke på det vi hørte under øvingen, så tør vi ikke sette mer enn 2£ i inngang. Og vi prøver oss på 7 kvelder på rad. Vi er igang!

Fult hus første kveld! og vi sitter igjen med 400 i inntekt! Ikke nok med det, det ringer en fyr som vil signe oss!

Hyggelig det, men vi takker høflig nei.

Vi hopper rett på en ny turne når den første er over, og vi går for universitet og 10£ i inngang. Fullt hus hele veien!

En ny fyr ringer og gir oss et enda bedre tilbud, men dette har vi ikke tid til, vi må se om vi får fylt opp stadion nå, og til full pris.

Og nå begynner bandet virkelig å bli varm i trøya, de kommer med tips til hvordan gjøre gigen ENDA bedre.

Vi kjører på. Hva er det verste som kan skje?

Ehh…
Sponsorer ringer og tilbyr litt penger, men vi synger om å bekjempe kapitalismen, så da dropper vi den.

Og endelig kommer tilbudet vi har ventet på.

Vi kjører på med 16 sanger på første album
Jeg har heller ingen innspill til låtnavn, Elvis was a punk rocker kommer sikkert til å bli en kjempehit.

Første singel ut er den evig aktuelle “House of the rising rent” 

Selvfølgelig skal det lages video!

Og kjører voldelig kanibal tema på videoen, for å påpeke kapitalismens voldelige grep rundt den vanlige arbeiders levekår.

Og setter igang en pr kampanje for å få litt blest rundt lanseringen

Wow. Dette hadde ikke fungert i 2023.

En liten miniturne til, så dukker topp ti listen opp!

Kom vi på førsteplass?

Nei, var ikke på listen en gang…

Hva er galt?

Kjører nytt PR stunt. Dette må da fungere?

Og det var ikke mer som skulle til for å dukke opp på listen! Vi pøser på med med PR.

Ja, dette må da gjøre underverker?

Vi går opp til en 7 plass med den selvpåståtte monsterhiten “House of the rising rent”.

Oi, snakk om moralske dilemmaer som skal bite en selv bak…

Etter en kjapp runder med internettreasearch om hvordan Metallica løste floken med piratkopiering av sanger på internett, kjører vi på med søksmål!

Så da er det vel på tide å lansere et album?

Da er det ute, og vi kjører på med PR.

Ok, så vi får ikke vite hva vi skal bidra til før vi har sagt ja? Vi prøver.

Det var faktisk Deaf Aid! Det er en verdig sak. Flaks.

Albumet kom rett inn på top 10 lista!

Og turnelivet venter igjen.

Vi lanserer nok en singel: “Elvis was a punk rocker” – Dette må da bli vår største hit til nå?

Vi kjører bare litt PR først!

Oi. Ok, da er vi ca 3 igjen…

Singelen floppet helt, og ingen ligger nå på listen. Albumet vaker på 9 plass, hva skal vi gjøre?

Jeg gir gjengen noen gaver, kjører i gang noe avisgreier og legger ut på ny turne.

Ahh… shit…

Da var vi to…

Er det best å gi ut “I want your manhood først”, eller bør den komme etter “Give me back my manhood”?

Vi gir heller ut “Kiss my armpits” og lager en smashing video…

Alt flopper, hva skjer? Vi prøver en uke på øvingsrommet? 

Men dette hjelper vel neppe….

Nå røyner det litt på tålmodigheten her, vi kjører på med litt mer PR og er vi heldige så forsvinner de to siste tvillingene også…


Nå røyner det litt på tålmodighetn her, vi kjører på med litt mer PR og er vi heldige så forsvinner de to siste tvillingene også…
jaja…

Det blir lenge til neste gjennomspilling. Spillet blir fort gjentakende og ensformig. 

Rockstar ate my Hamster

Nuclear War Lotus Turbo Challenge 2 Super Cars II

Første gang utgitt på Amiga

1989

1990

1991 1991

Utgiver

Codemasters

New World Computing

Gremlin Gremlin

Utvikler

Magnetic Fields Magnetic Fields

Funker det 30 år senere

I noen minutter

Ja

Absolutt Absolutt

Avstemmingen er nå avsluttet og de som går videre er…. SUPERBILER 2 og Atomkrig!

Ønsker du å bidra?

Du kan legge inn en appell for din favoritt her eller delta i trekning av en THEA500 på oversiktsiden. Her ligger også oversikt over alle kamper.

Pokalen i toppbildet er laget av QuinceCreative.

En kommentar om “19. og 20. runde av NM i Amiga-spill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.