Storstrategi med drager og dverger

Et av de mest spennende spillene på den store listen over «spill jeg gleder meg veldig mye til, men sikkert ikke får spilt når de endelig kommer ut» er Sovereignty: Crown of Kings. Etter å ha vært ganske stille i noen måneder har utviklerne endelig annonsert at det skal lanseres i «early access» den 9. april i år.

Taktisk kamp.
Taktisk kamp.

Sovereignty er et massivt strategispill satt til en fantasy-verden. Det har 35 forskjellige fraksjoner, og alle skal føles unike å spille – jeg har lest flere av presentasjonene av de ulike fraksjonenene på utviklerforumet, og de virker i alle fall ganske forskjellige fra hverandre.

Som hersker over en av disse fraksjonene må du sysle med alt fra diplomati og handel til krigføring og spionasje. Når du havner i kamp kan du kontrollere styrkene dine på slagmarken, i turbasert kamp.

Utviklerne sier at spillet i øyeblikket er i beta, at alle hovedfunksjonene er integrert og fungerer, og at man kan spille gjennom det fra start til mål. Det er hovedsakelig balanseringen de må jobbe mer med, samt legge til spennende spillelementer som kan gjøre opplevelsen mer interessant. Det virker som early access-perioden vil vare en stund, kanskje ut året.

Her er opptak av en Twitch-stream som utgiveren la ut i går. Jeg hadde egentlig tenkt å se det live, men så startet jeg Pillars of Eternity, åpnet en øl og… vel, plutselig var det for sent.

Utgiveren bak dette spillet, Slitherine, har forresten flere andre spennende strategispill på gang. Jeg tenkte å poste om noen av dem i løpet av påsken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.