TheA500 Mini kommer i mars

I tillegg er det klart at Stunt Car Racer blir et av de forhåndsinstallerte spillene.

Retro Games har annonsert at TheA500 Mini etter planen skal slippes den 25. mars. Dette er altså en mini-replika av Amiga 500 med 25 innebygde Amiga-spill, som kobles rett opp til TV-en. Med i pakken får du en USB-kontroller i Amiga CD32-stil og en mus laget i samme stil som en klassisk Amiga-mus.

«Games must be legally obtained.» Jau. :)
«Games must be legally obtained.» Jau. :)

Som med miniversjonen av TheC64 vil ikke TheA500 Mini ha fungerende tastatur, men det er mulig å koble opp et USB-tastatur om man ønsker det. Man kan også bruke en minnepenn eller tilsvarende for å laste inn eksterne spillfiler, så det er altså mulig å spille langt mer enn de 25 innebygde spillene på maskinen. Støtte for WHDLoad-installasjoner er også inkludert.

Vi vet ikke hva prisen blir her til lands, men veiledende pris i Europa forøvrig er 129,99 euro, som er litt i overkant av 1300 kroner.

Apropos innebygde spill; siden sist vi skrev om denne maskinen har Retro Games annonsert de siste tre spillene. Disse er det klassiske racingspillet Stunt Car Racer, samt biljardspillet Arcade Pool og actionspillet Paradroid 90. Det gir følgende liste over spill:

Det er enn så lenge ikke sagt noe konkret om hvorvidt miniversjonen vil følges opp av en fullskala-replika med fungerende tastatur, men det kommer nok an på hvor godt TheA500 Mini gjør det på markedet. TheC64 Mini var i alle fall en såpass stor suksess at det kom en «ordentlig» versjon senere, og denne er fortsatt tilgjengelig rundt forbi.

En kommentar om “TheA500 Mini kommer i mars”

  1. Jeg har mista litt av motivasjonen til å kjøpe disse nymotens miniatyr-utgavene, siden de av erfaring blir liggende og støve ned. Spesielt etter at jeg skaffet en FPGA dings som er helt fantastisk og dekker det meste av mitt retro-behov. Men kommer garantert til å kjøpe denne… Den er jo nydelig. Håper på en fullstørrelse utgave etter hvert 🤓

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.