Spilldagbok: Republikken Sol i Stellaris – Kapittel 8

Har du mistet kontrollen over hva som har skjedd i Stellaris-dagboken? Her er en hjelpsom oversikt over situasjonen i Republikken Sol anno 2350.

Paradox Development Studio ga i fjor vår ut sin første ikke-historiskbaserte strategitittel, og med ekspansjonspakken Utopia kom undertegnede igjen inn i spillet. Denne spilldagboken følger presidentene i Republikken Sol. Første kapittel startet 30 år inn i spillets gang, og hvert kapittel vil fortelle om utviklingen under den avgående (eller døde) presidentens regjeringstid. Andre kapittel kan du lese her, mens tredje kapittel kan leser her. Det fjerde kapittelet, hvor vi følger hele to presidenter, finner du her. Det femte kapittelet er å finne her, mens sjette kapittel er å finne her. I det syvende kapittelet fulgte vi ytterligere to presidenter.

Denne gangen tar vi en pause fra presidentene for å få en oversikt over situasjonen i republikken i år 2350:

Rapport: Status i Republikken Sol anno 2350

Av: Sjefskronikør Shams Jorjani

Republikken Sol er, på tross av mulighetene for en ikke-menneskelig president, dominert av den menneskelige rasen. 279 milliarder mennesker bor innenfor dens grenser, mens de andre seks rasene i republikken utgjør til sammen 79 milliarder, i tillegg til 9 milliarder roboter. Sintomoroiene utgjør i 2350 bare 12 milliarder, og var enda færre da Heektor ble president, så Sol er definitivt et tolerant samfunn. Alle rasene som lever innenfor grensene har fulle rettigheter som borgere av Sol.

Republikkens kjerne består av femten planeter styrt direkte fra Sol. Disse er alle utenom én selvbergende når det kommer til matproduksjon. Det økonomiske drivhjulpet i republikken er Asgard, som alene produserer hele 71 mineral-enheter per måned, hele 25% av den totale produksjonen i hele republikken (som er på 282 mineral-enheter per måned). Flere av planetene i kjernen produserer mye forskning, men Atlantis er definitivt den mest produktive med en total forskningsrate på 41 enheter. Den mest produktive planeten i energi – pengeenheten i republikken – er Dawn, som produserer 21 energi-enheter per måned.

I tillegg til disse planetene er totalt tretten til under administrativ kontroll av fire sektorer. Disse er alle velutviklede på alle områder utenom matproduksjon, som er rent sagt ut ekstremt dårlig stilt. Alle sektorer krever store matsubsidier fra kjerneverdenene.

Sol kontrollerer også noen sjeldne og svært viktige ressurser, som gir republikken ulike bonuser i kamp, matproduksjon og terraforming av planeter.

Når det kommer til marinens størrelse og teknologi, ligger republikken et stykke etter naboene. Og selv om mye er gjort de siste årene for å utbedre dette, er det fremdeles en vei å gå. Heldigvis er de fleste naboene fredelig innstilt til Sol!

Det følgende er en oppsummering av budsjettet og de ulike delene av økonomien i republikken Sol:

Republikken Sol er grunnleggeren av føderasjonen Stjernealliansen, som per 2350 er ledet av det andre fullverdige medlemmet av føderasjonen, Borgerstaten Orassia. Sol er den største av dem, men Orassia er den største bidragsyteren til føderasjonens flåte og hærstyrker, og har mistet mange skip i forsvar for galaksen mot den altetende svermen som ligger langs grensene deres. Galaksen og Sol takker dem.

Slik ender rapporten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.