35. og 36. runde av NM i Amiga-spill

Her er det noen virkelig kjente spill. The Settlers møter Syndicate, mens Ruff ‘n Tumble må slå The Blues Brothers.

I denne serien med artikler vil Retrogamingpappa forsøke å kåre tidenes beste Amiga-spill, med deres hjelp. Vi kjører fotballcup-prinsippet, der to og to spill møtes til dyst. Deres stemmer avgjør hvilket som går videre til neste runde i cupen, helt til vi sitter igjen med én vinner til slutt. Les mer om konseptet her.

Reglene er enkle: 64 lag, cupoppsett der hver “kamp” består av to spill (det kan nok bli flere i enkelte runder) som går i duell. Vinner blir kåret ved hjelp av en avstemning. Når alle lag har spilt første runde, blir det trekning på neste runde. Husk å stemme med hjertet og ikke med hodet, da en del av disse spillene trives best i hodet.

Denne enheten er klar for en postlegging

Påstander som blir kastet ut er sjeldent eller aldri faktasjekket. Men det er jo også slik i dagens mediebilde, så sånn sett følger jo Retrogamingpappa med i tiden.

Nok en gang en presisering: Dette er ikke et forsøk på en grundig anmeldelse av alle spill, mer en kjærlig realitetsorientering.

Du kan vinne en TheA500 Mini!

For å få sjansen til å vinne mini-Amigaen må du fylle ut dette skjemaet, og fortelle hvilket spill du syntes bør vinne hele cupen. Dersom forslaget ditt vinner, blir du med i trekningen.

Runde 35: Ruff’N’Tumble vs The Blues Brothers

Ruff’N’Tumble

Ruff n Tumble

Ruff n TumbleDette er et nytt bekjentskap for Retrogamingpappa, men en skjult liten perle. Hadde helt sikkert brukt flerfoldige timer på dette i en tidligere tidsepoke i livet. Spillet ser veldig bra ut, og kontrollene sitter som de skal. 

Hva betyr Ruff’N’Tumble spør du. 

Oxford dictionary sier:

a situation without rules or organization; a free-for-all.

«the rough and tumble of political life»

Det er litt sånn det føles å spille dette plattformspillet som stort sett hele tiden gjør sitt ytterste for å ta livet av deg. 

I motsetning til Retrogamingpappa har Joachim skrevet en veldig grundig anmeldelse av spillet her

The Blues Brothers

Blues Brothers
Blues Brothers

En god gammel klassiker, dette. Det er ikke et spill som i dette huset huskes for så mye annet enn en kul musikk, og egentlig et rart spill. Ikke så mye mer å si om det.

Blues Brother, som i tillegg til å være en tidløs klassisk film, også huskes fordi de under produksjonen av filmen totalvraka 104 bilder, 60 av disse var politibiler. 

Retrorgamingpappa fyrer opp spillet på en virtuell Amiga 500, uten noen ekstra diskettstasjoner, fordi det var bare på en diskett!

Intromusikken er fengende, dog noe kort intro. Vi velger han tynne av de to som står å synger og danser i begynnelsen. Og du blir kastet rett inn i et kjøpesenter, der målet er å komme til slutten av brettet, og samtidig få med deg så mye poeng som mulig. For å hindre deg i å klare dette er det et bredt utvalg av fiender.

  • En politimann som umotivert skyter mot deg.
  • En gammel dame som prøver å kjøre over deg med en handlevogn hun sitter i.
  • En Elvis-imitator bevæpnet med klubbe.
  • Hai.

Dette var de fiendene som befant seg på første brett. 

Heldigvis er det mulig å plukke opp kasser, som du da kaster på fiendene dine. Ellers må du prøve å unngå disse ved å hoppe over, eller dukke under. Ganske nådeløst spill som Retrogamingpappa ikke har tid til. Minner ikke på noen som helst måte om spillet. Foruten musikken.

cd SPill har en episode her

Retrotimen castet litt om det her

Runde 36: The Settlers vs Syndicate

The Settlers

Blue Byte
Blue Byte

Det meste er sagt om The Settlers. Legg merke til bakgrunnsbildet på toppen av Spillhistorie.no, det er et bilde fra spillet. Det eneste Retrogamingpappa kan tilføye er at dette er et spill for deg som har god tid. Det har ikke Retrogamingpappa.

Du kan få med deg noen nyheter om Settlers her:

Syndicate

Syndicate
Syndicate

Dette er et spill Retrogamingpappa virkelig gruer seg til å spille. Hvorfor? Fordi det var SKIKKELIG bra! men jeg har ingen tiltro i hele verden at dette spillet har holdt seg. Det prøvde på veldig mye og fikk til veldig mye med begrensninger på teknologi og skjermplass. Men at dette var et skikkelig kult og brutalt spill. Akkurat slik vi likte dem. 

Men hvordan går det nå da?

  1. Introen er dritbra. Hvis du vil se den, gå på youtube og søk den opp.
  2. Spillet/kontrollene var grusomme å forholde seg til. Retrogamingpappa ble gruset.

cd SPILL hadde en episode om det her

Joachim har skrevet om det her

 

Syndicate The Settlers The Blues Brothers Ruff’n’tumble
Første gang utgitt på Amiga 1993 1993 1991 1994
Utgiver Electronic Arts Blue Byte Titus Software Renegade
Utvikler Bullfrog Productions Wunderkind
Funker det 30 år senere Nei Hva mener du Joachim? tja Ja

The Settlers og The Blues Brothers gikk videre!

Ønsker du å bidra?

Du kan legge inn en appell for din favoritt her eller delta i trekning av en THEA500 på oversiktsiden. Her ligger også oversikt over alle kamper.

Pokalen i toppbildet er laget av QuinceCreative.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.